top of page
Aquarel Watermeloen Print

Massage is even gezond als watermeloen

Het werkt Bloeddrukverlagend, verbetert het uithoudingsvermogen,voor iedereen, zowel jong en oud, je word er vrolijk van, bevordert het herstel, verzacht spierpijn, verbeterd de bloedsomloop en zuurstofcirculatie, een verhoogd energieniveau, goed voor de zenuwen, spieren en organen.

Aanraken is een levensbehoefte en kan je vergelijken met eten en bewegen.

En bovenal kan je ervan genieten zonder schuldgevoel want het bevat geen calorieën.

Weetjes

In het westen is massage nog meer een taboe, omdat dit aan het erotische aspect van het leven wordt gekoppeld.
Maar massage gaat veel dieper dan een simpele aanraking.
Het is een vorm van aandacht, troost, vertrouwen en energie doorgeven, waardoor energieblokkades worden weggenomen.

In vele oosterse landen is massage deel van de opvoeding. How lucky are they?

Massage is één van de oudste en simpelste vormen van geneeskunde. Tombes uit Egypte bevatten tekeningen waar men massage geeft.

Recente studies hebben aangetoond dat Alzheimer kan afnemen door regelmatig een massage te krijgen. Wanneer men aanraking tekort komt kan dit op de duur leiden naar achteruitgang in ons algemeen welzijn.
Dit is eerst te zijn in ons gedrag en onze emoties, en uiteindelijk ook ons lichaam.

Massages zijn natuurlijke pijnstillers. Het lichaam maakt namelijk endorfines aan tijdens een massage. Deze endorfines worden ook wel gelukshormonen genoemd. Naast het onderdrukken van pijn zorgt het ook dat je minder angst ervaart ,de weerstand verhoogt en je mood verbetert.

60 minuten massage is hetzelfde als 7-8 uren slaap voor je lichaam.
Tijdens massage wordt er ook serotonine gelost. Dat is een neurotransmitter die invloed heeft op het gelukshormoon en ons slaappatroon. Wanneer je serotonine niet hoog genoeg staat kan dit slapeloosheid veroorzaken, angst, depressie en het hongergevoel versterken

Aanraking is één van onze basisbehoeften. Wanneer baby's fysiek contact ervaren waaronder strelingen zullen ze rustig worden. Daardoor is fysiek contact zo belangrijk want het zal de basis vormen om op latere leeftijd met angst en stress om te gaan. Laat dat nu eens de reden zijn waarom dat babymassage zo in opmars is.

Wist je dat huidhonger bestaat? Hiermee bedoelt men het verlangen naar huidcontact wanneer je na een lange tijd niet bent aangeraakt.

Image by Kelly Sikkema

Massage the art that touches your heart 

Touch the body  -  Heal the mind  - Touch the spirit

 "Skin-to-skin, parent to child, touch is the social language of our social life. It lays a basis for embodiment in feeling.”

- Dacher Keltner -

Hartverwarmend!

Met aanraking sta je nooit alleen

Hier zie je een video over een aapje die voor de laatste keer haar beste vriend kan knuffelen voor ze sterft.

Wat dit filmpje mij heeft geleerd is dat aanraking de pijn kan verlichten bij moeilijke momenten in het leven. Dit filmpje gaat nu over sterven maar dit kan ook gaan over pijn,verdriet, ziekte of angst. 

Het aapje leefde namelijk in gevangenschap.

Misschien had ze wel langer geleefd als ze niet zo alleen stond in het leven. 

Wat zo mooi is aan dit filmpje, is de vriendschapsband tussen deze twee, het toont nog maar eens dat liefde geen grenzen kent.

Zorgmassage

Ook mensen die op Palliatieve zorgen liggen kunnen nu meegenieten van massage, namelijk zorgmassage. Zorgmassage is een zachte ontspanningsmassage speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker en chronische ziekten, burn-out en depressie.

Sinds september 2020  ben ik begonnen met deze opleiding, ik hoop dit vanaf september 2021 ook in mijn lijstje van behandelingen te kunnen plaatsen.

Heb ik je interesse gewekt? Neem gerust een kijkje op de site,

 "Sharing Is Caring" 

https://www.zorgmassage.be/

Mijn persoonlijke massage doelen

Het gevoel van thuiskomen
Het comfort van warmte en gezelligheid
Hoop en liefde geven aan de mensen
De kracht en energie om alles aan te kunnen in het leven
De mensen laten inzien hoe belangrijk ze zijn , beginnend bij hun gezondheid
en dat ze hun lasten nooit alleen moeten dragen

Ik ga de weg vrij maken voor mensen die vastzitten, ik zal sporen van veren achterlaten op hun pad dat het leven verzacht. Zodat mensen weten dat ze niet alleen zijn en dat er altijd een weg is naar huis/ naar zichzelf. Zodanig dat ze de energie en vertrouwen hebben om actie te ondernemen voor het avontuur die op hun wacht.

Vliegende vogel
bottom of page